Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Do litra wrzącej wody włóż filet z łososia ze skórą i gotuj ok. 10 min. Po tym czasie rybę wyjmij i odstaw do wystudzenia, a wywar zostaw do dalszego przygotowania zupy.
- Cebulę i czosnek drobno posiekaj, brokuł podziel na różyczki, a ser pokrój w paseczki. W rondelku rozgrzej masło, dodaj cebulę z czosnkiem i smaż 2-3 min do zeszklenia. Dodaj różyczki brokuła i smaż kolejne, 3 min ciągle mieszając.
- Łososia oddziel od skóry i podziel palcami na małe kawałki. Połowę łososia razem z brokułami (2 różyczki zostaw do dekoracji), cebulą i czosnkiem wrzuć do wywaru i gotuj 5 min. Dodaj śmietanę, ser i dopraw zupę solą oraz pieprzem. Gdy ser się roztopi, całość zmiksuj na krem. Pieczywo pokrój w małą kostkę, oprósz tymiankiem i smaż bez tłuszczu na rozgrzanej patelni. Zupę podawaj z pozostałymi płatkami łososia, brokułami i grzankami.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5