Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Tilapie natrzyj od zewnątrz i wewnątrz solą oraz pieprzem. Posiekaną natkę pietruszki wymieszaj z miękkim masłem. Jabłko podziel na ósemki i usuń gniazda nasienne. Jedną cytrynę pokrój w plastry, a drugą na ćwiartki.
- Tilapie natnij głęboko nożem z jednej strony w 3 lub 4 miejscach, a w każde nacięcie włóż plaster cytryny w taki sposób, by połowa schowała się pod skórą, a połowa wystawała. Do środka każdej tilapii włóż porcję masła i po 2 kawałki jabłka.
- Ryby ułóż w naczyniu żaroodpornym, polej sokiem jabłkowym i piecz 15-20 min w nagrzanym do 180°C piekarniku. Potrawę podawaj z zapiekanymi ziemniakami, ćwiartką cytryny i warzywami.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5