Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Pstrąg pieczony z sosem ziołowym

    Składniki:

    Sposób przyrządzania:

    1. Pstrągi przypraw od zewnątrz i wewnątrz solą oraz pieprzem. Cytrynę przekrój na pół. Jedną połówkę pokrój na plasterki, a z drugiej wyciśnij sok.
    2. Przy pomocy miksera lub blendera zmiksuj oliwę z miodem, przygotowanym sokiem z cytryny, orzechami, czosnkiem i natką pietruszki.
    3. Pstrągi natnij z jednej strony nożem, a następnie posmaruj przygotowaną wcześniej pastą i ułóż w naczyniu do zapiekania. Piecz 20 min w nagrzanym do 180°C piekarniku. Ryby podawaj z plasterkami cytryny, listkami bazylii i z ulubionymi warzywami.