Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Rybę pokrój na mniejsze kawałki i zmiksuj na gładką masę. Dodaj odsączony groszek i jajka, dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj imbir, dymkę i papryczkę chilli, sos sojowy i sok z 1 limonki. Wymieszaj, dopraw solą i pieprzem.
- Bułkę tartą wysyp na talerz, wymieszaj ją z kurkumą, solą i pieprzem. Z masy rybnej formuj ciasteczka i obtaczaj je w bułce tartej. Smaż w woku na rozgrzanym oleju kokosowym, po kilka minut z każdej strony.
- Po usmażeniu przekładaj na papierowy ręcznik, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podawaj z pokrojonymi na cząstki limonkami oraz łagodnym sosem Sweet Chilli.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5