Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- W rondlu dobrze rozgrzej olej kokosowy (pół łyżki odłóż). Oba rodzaje mąki połącz z jajkami i 100 ml wody, dodaj wiórki kokosowe, wymieszaj. W powstałym cieście zanurzaj kawałki ryby skropione sokiem z cytryny i smaż je na złoto w głębokim tłuszczu. Usmażone kawałki odkładaj na papierowy ręcznik, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
- Resztę oleju rozgrzej w woku i podsmaż na nim pomidorki koktajlowe, bakłażana oraz cebulę. Dopraw je pieprzem, ostrą papryką i solą imbirową, a po chwili zalej sosem Goan Sweet&Sour. Gotuj 10 minut.
- Do gotowego sosu wrzuć usmażoną rybę w cieście. Zamieszaj, aby pokrył on wszystkie kawałki. Udekoruj dymką. Podawaj z chlebkiem Naan.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5