Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Morszczuka dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Posyp czosnkiem, zalej mlekiem i odstaw do zamarynowania na czas przygotowania ryżu. W ganku rozgrzej oliwę i zeszklij na niej czosnek oraz cebulę. Dodaj pomidory i paprykę, dopraw solą, zamieszaj i duś pod przykryciem przez około 5 minut.
- Dodaj ryż, dobrze wymieszaj i podlej 500 ml wrzątku. W razie potrzeby dopraw solą, zamieszaj i gotuj pod przykryciem przez ok. 15 minut, aż ryż będzie ugotowany. W międzyczasie na szerokiej patelni rozgrzej olej.
- Filety dokładnie odsącz z marynaty, obtocz je w mące, a zaraz potem zanurz w roztrzepanym jajku. Smaż na gorącym oleju na złoto z obydwu stron. Odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawaj z ryżem i cząstkami cytryny.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5