Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Ryż ugotuj na sypko w lekko osolonej wodzie wg wskazówek podanych na opakowaniu, po czym przełóż do miski. Ośmiornicę gotuj 50 min w wodzie z solą i octem, następnie odcedź ją i pokrój w plasterki. Marchewkę podgotuj w wodzie.
- W woku lub innej szerokiej patelni rozgrzej olej kokosowy, dodaj imbir i roztrzepane jajka. Smaż mieszając, aż jajka się zetną. Następnie dodaj marchewkę i kapustę pekińską, a także partiami ugotowany ryż oraz ośmiornicę. Cały czas energicznie mieszaj.
- Danie dopraw sosem sojowym, pieprzem i zapiekaną cebulką. Pod koniec smażenia dodaj kiełki fasoli i pędy bambusa. Potrawę przełóż do miski, udekoruj dymką. Pastę Sambal Oelek podaj w osobnej miseczce.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5