Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Ryż do sushi

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Idealny ryż do sushi jest lekko klejący, ale jednocześnie ziarnkowaty.
    2. 200 g ryżu wsyp do sitka i płucz pod bieżącą wodą aż będzie spływać z sitka czysta woda, a następnie pozostaw ryż do odsączenia na ok 60 minut. Do garnka z grubym dnem wlej 250 ml wody i wsyp ryż. Przykryj pokrywką, gotuj na dużym ogniu 10 minut, a następnie na mniejszym ogniu 10 minut. Następnie odstaw na 10 minut.
    3. Ugotowany ryż przełóż do miseczki i na 10 minut przykryj mokrą ściereczką.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów