Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Zalety spożywania mięsa wołowego

    Zalety spożywania mięsa wołowego

    Mięso wołowe jest bardzo dobrym źródłem pełnowartościowego białka i witamin z grupy B, zwłaszcza B3 (niacyny) oraz B12.

    Mięso wołowe jest bardzo dobrym źródłem pełnowartościowego białka i witamin z grupy B, zwłaszcza B3 (niacyny) oraz B12. Stanowi również bardzo dobre źródło żelaza, cynku, fosforu i potasu oraz dobre źródło kwasu foliowego. Dodatkowo dostarcza niewielkiej ilości witaminy E. Można jadać je nie tylko po obróbce termicznej, ale i na surowo.

    Dr n.med. Agnieszka Jarosz, , ekspert z Instytutu Żywności i Żywienia

    Powrót do porad